Kanaalweg 38b | 9702 LM Hoogeveen


Wat is CrossGym?

Crossgym is een intensief en afwisselend small group fitness programma, waar functioneel je lichaam gebruiken belangrijk is.

Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossGym is om zich niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel. Kort gezegd, je word nergens de beste in maar overal goed in. Denk hierbij aan Gymnastics, Gewichtheffen, Lopen, Fietsen, Zwemmen etc.

De trainingen heten de WoD (Workout of the Day) bestaande uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en sterker in te worden en een intensieve training, de 'Metcon', die varieert in tijd. Metcon staat voor Metabolic Conditioning. Dat betekent kracht, krachtconditie en conditie. De resultaten van deze Metcon worden op een whiteboard bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen. Deze WoD’s zijn iedere keer weer anders en worden geschaald naar ieder zijn niveau, zodat je altijd gevarieerd traint en in principe elke training bij kan wonen.

Voor wie is CrossGym?

Iedereen, onafhankelijk van je fitheidsniveau, kan mee doen aan CrossGym! De workouts worden geschaald naar ieders niveau. Alleen moet je bereidt zijn hard te werken want dan is een fit en sterk lichaam je beloning!

Waarom is CrossGym goed voor je?

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van o.a barbells, dumbbells, kettlebells, boxen, medicijn ballen, pull up bars & roeimachines. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel van Crossgym is om ongeacht jou leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.